Jednostavno kuhanje

Kome se ne sviđa ukus toplog obroka koji kod kuće napravi neko koga volimo? Svi vole hranu, a neko ko može spremiti ukusan obrok je neko koga svi žele imati oko sebe. Ako želite poboljšati svoje kuharske vještine, pogledajte ove sjajne savjete za kuhanje.

Posude za čuvanje leda i umak

Ako želite kreativan i efikasan način čuvanja umaka, sipajte ih u posudu za čuvanje leda i ostavite da se smrznu. Na taj način možete lako odabrati broj kockica umaka u zavisnosto od jela koje pripremate. Plus, što ih možete lako podgrijati.

posuda za led

Nedostatak jaja za doručak

Kuhanje za veliki broj ljudi za vrijeme doručka može predstavljati problem ako nemate dovoljno jaja. Dodavanje mrvica hljeba u jaja prilikom mućenja, može pomoći da se od jaja napravi veća količina za više ljudi. Ako koristite začinjene mrvice hljeba, to će dodati i ukupnom ukusu.

jaja

Začini

Ako planirate začiniti hranu koju ćete napraviti, pokušajte dodavati začin u fazama. Ovo će dobinejti da preciznije dođete do željenog ukusa i pomoći vam da dodajete začine na hranu po svom izboru.

Riješenje za previše soli u supi

Ako ste svojoj supi dodali previše soli, dodajte velike kriške celera ili guste komade krumpira. Probajte presoljeno jelo svakih pet minuta i izvadite krompir i celer, nakon što upije višak soli iz supe.

Sir i plijesan

Čuvajte svoj sir u frižideru, čvrsto umotanog u celofan i dalje od vazduha. Ovo će vam pomoći da se plijesan ne pojavi na siru. Iako malo plijesni nije štetno za sir, previše plijesni je opasno za konzumiranje. To će sigurno uticati i na kvalitet vašeg sira.

sir plijesan

Grčki jogurt

Sljedeći put kada napravite preljev kod kuće, polovinu količine majoneze zamijenite jednakim dijelom grčkog jogurta. To povećava ne samo bogatstvo preljeva, nego mu daje i kremastu i glatku teksturu koju svi volimo vidjeti na našim salatama i drugim jelima.

I još nešto o začinima

Sve začine čuvajte na hladnom i tamnom mjestu i nikada iznad štednjaka. Čuvanje začina na područjima gdje ima puno topline, svjetlosti ili vlage će uzrokovati gubitak ukusa.

Terms & Conditions | Privacy Policy | Cookie Policy
Kontakt | Prijava na listu
MaxPonuda.com Copyright © 2022
Top