Babin (bablji) zub

Porijeklo

Tribulus terrestris babin ili bablji zub je biljka cvjetnica, raste po cijeloj Evropi i Aziji, u pustinjskim klimama i blizu tropskih krajeva. Smatra se da korisnicima povećava razinu testosterona. Uz to dolazi do povećanja seksualnog nagona, libida, kvalitete i volumena sperme te određene agresivnosti. Tribulus terrestris postao je popularan 70 -ih kao pojačivač seksualnog nagona. Prvo je stekao popularnost u istočnoj Evropi, a zatim se glas proširio po cijelom svijetu.

Djelovanja

Na prvom mjestu, dokazano je da povećava nivo testosterona u tijelu. I to samo do prirodnih granica tijela pa se često označava kao biljni steroid ili siguran steroid. Ovo je vrlo pojednostavljena tvrdnja – steroidi imaju daleko jače djelovanje na testosteron u odnosu na tribulus terrestris i stoga predstavljaju mnoge opasnosti. Ako povećate razinu testosterona preko prirodno određenih granica tijela, osim povećane izgradnje mišića, počet će rasti i unutarnji organi i predkancerozne ćelije. Dakle, upotreba steroida može dovesti do trajnog oštećenja, što nije slučj sa ovom biljkom. Također imajte na umu da dugoročna upotreba steroida šteti spolnom nagonu i sama proizvodi disfunkcije, dok Tribulus Terrestris samo pomaže tijelu da održi optimalnu razinu testosterona i stoga liječi i sprječava seksualne disfunkcije.

Tribulus terrestris sadrži protodioscin. U studijama na životinjama potiče oslobađanje dušikovog oksida u tkivu kavernoznog tijela, te također proizvodi statistički značajno povećanje razine hormona testosterona, dihidrotestosterona i dehidroepiandrosterona. Studije na životinjama pokazale su znatno povećano seksualno ponašanje.

Istraživanja

Studije potvrđuju da on zaista povećava razinu testosterona, erektilne funkcije, kvalitetu i volumen sperme, libido, spolni nagon. Testiranja na ljudima se rade po narudžbama pa iste mogu biti predmet vjerodostojnosti. Ali, nezavisno od ovih testiranja, postoji velika baza podataka korisnika ove biljke koji mogu potvrditi ove tvrdnje.

Primjećeno je povećanje libida i erektilnih funkcija nakon unosa ekstrakta ove biljke. Takođe primjetno je povećanje razine testosterona, posebno na muškarce srednjih godina i starijih osobe koji pate od smanjenja razine testosterona.

Povećanje tih razina pokazalo je odlične rezultate kod seksualnog nagona, mnogo je lakše postići i održati erekciju. Osim toga, ova biljka doprinosi ukupnoj razini kondicije osobe, a da ne spominjemo mentalnu stranu.

Upravo zbog toga ovo je ključni sastojak nekih tableta za potenciju kao i gelova za bolju erekciju.

Upotreba

Doza ekstrakta tribulus terrestris trebala bi biti veća od 2 grama dnevno. Neki kažu da ga treba uzeti prije spavanja jer se tokom sna stvara skok inzulina u kojem se stvara i testosteron. Efekti bi trebali postati vidljivi za tri sedmice. Kada kupujete tribulus terrestris, imajte na umu da tražite ekstrakt (ekstrakt tribulus terrestris), a ne biljni materijal jer samo ekstrakt ima ozbiljnu količinu protodioscina.

Ne postoji način prekomjernog doziranja tribulus terrestris i treba pronaći svoju savršenu dozu. To može biti 2,4,6 grama dnevno. Svakako treba pričekati da se osjeti utjecaj na njegovo tijelo. Učinci tribulusa su niski ako imate prirodno visoku razinu testosterona, što je slučaj kod većine mladih ljudi. Ako imate 25 i više godina, svakako biste trebali razmisliti o upotrebi. Ljudi srednjih godina i stariji od toga dobijaju mnogo više nego mlađi.

Zaključno, ovo je jedan od najsigurnijih načina za pomoć kod nečijih seksualnih disfunkcija.

Proizvodi su dodaci prehrani i propisanoj terapiji
Terms & Conditions | Privacy Policy | Cookie Policy
Kontakt Prijava na listu
MAXPonuda.com Copyright © 2024
Top