choco lite

100% sigurno
100% ukusno!

Čokolada i mršavljenje?
Zvuči nevjerovatno, ali moguće je.

Brzo mršavljenje

Problem s kilogramima vas muči godinama, a sve dijete koje ste probali nisu uspjele?

Najvjerovatnije problem je u selektivnom pristupu kada je mršavljenje u pitanju.

Brzo mršavljenje je moguće postići na mnogo načina. Na žalost većina postupaka se fokusira samo na jedan problem kada je višak kilograma u pitanju. Kao rezultat ubrzo nakon prestanka dijete, uzimanja suplemenata ili prestanka rada vježbi, kilogrami se vraćaju vrlo brzo, nerijetko u većem broju nego prije tretmana.

Da bi definitivno izgubili višak kilograma, morate se boriti na više frontova, mudro. I to odjednom.

Metabolizam i težina

Uzrok usporenog metabolizma bi mogao biti genetski, vrsta hrane koju jedete i, naravno, nedostatak fizičkih aktivnosti.

Starenje je također faktor koji usporava metabolizam, ali to nije razlog zašto ne biste ubrzali metabolizam i kao osoba u zrelijem dobu.

Godinama, kako tijelo stari, metabolizam se usporava jer stanice ne mogu reproducirati zdravije ili mlađe ćelije. Uzrok tome su:

 • Slobodni radikali
 • Toksini koji nastaju pušenjem
 • Nedostatak sna
 • Manje voća i povrća u ishrani
 • Problemi sa štitnjačom

Opterećenje koje tijelo godinama trpi zbog neadekvatnog načina života, a koje za posljedicu ima usporenje metabolizma, ne može se eliminisati preko noći.

Ali nije sve izgubljeno! Još uvijek možete imati brži metabolizam kako biste pomogli tijelu da apsorbira sve hranjive sastojke potrebne za opstanak i dobro funkcioniranje.

choco lite iskustva

Što je metabolizam

Mehanizam kojim tijelo pretvara unešenu hranu i tečnost u energiju nazivamo – metabolizam. Tijekom ovog složenog procesa, kalorije u hrani i pićima kombiniraju se s kisikom kako bi se oslobodila energija koja vašem tijelu treba da funkcionira.

Čak i kada se odmarate, tijelu je potrebna energija za sve njegove “skrivene” funkcije, poput disanja, cirkulacije krvi, prilagođavanja nivoa hormona te rasta i popravljanja ćelija.

Bazalni metabolizam

Broj kalorija koje vaše tijelo koristi za obavljanje ovih osnovnih funkcija poznato je kao stopa bazalnog metabolizma (BMR). Možemo reći da je bazalni metabolizam broj kalorija koji nam je potreban za funkcionisanje organizma u stanju mirovanja.

Faktori bazalnog metabolizma

Nekoliko faktora određuje ovaj tip metabolizma, a glavni su:

 • Veličina i sastav vašeg tijela. Ljudi koji su veći ili imaju više mišića sagorijevaju više kalorija, čak i dok miruju.
 • Pol. Muškarci obično imaju manje tjelesne masti i više mišića nego žene istih godina i težine, što znači da muškarci troše više kalorija.
 • Starosna dob. Kako starite, količina mišića se smanjuje, a masti čine veći dio vaše težine, koje usporavaju sagorijevanje kalorija.

Takođe utiču:

 • Trudnoća – ubrzavava metabolizam
 • Glad ili post – usporava metabolizam
 • Proteini u ishrani – za brži metabolizam
 • Šećeri i masti u ishrani – ne ubrzavaju metabolizam
 • Povećana temperatura tijela – ubrzavava metabolizam

Treba istaći da potrebe za energijom za osnovne funkcije vašeg tijela ostaju prilično dosljedne i ne mogu se lako promijeniti.

kako ubrzati metabolizam čokoladom
Kako ubrzati metabolizam čokoladom

Gubitak težine nepovezan sa metabolizmom

Uz bazalnu brzinu metabolizma, još dva faktora određuju koliko kalorija vaše tijelo svakodnevno sagorijeva:

Prerada hrane (termogeneza).

Probavljanje, apsorpcija, transport i čuvanje namirnica koje pojedete takođe uzima kalorije. Oko 10 posto kalorija iz ugljikohidrata i proteina koje jedete koristi se tijekom probave i apsorpcije hrane i hranjivih sastojaka.

Fizička aktivnost.

Fizička aktivnost i vježbanje – poput igranja tenisa, šetnje do trgovine, jurnjave za psom ili bilo kojeg drugog pokreta – su preostale kalorije koje vaše tijelo sagorijeva.

Neaktivna aktivnost

Aktivnost kojom se bavite čitav dan, ali ne kao smišljeno vježbanje, nazivamo termogeneza bez veze sa vježbanjem (Nonexercise Activity Thermogenesis – NEAT). Ova aktivnost uključuje hodanje od sobe do sobe, aktivnosti poput vrtlarenja, pa čak i vrpoljenja. NEAT čini oko 100 do 800 kalorija dnevno.

Kako ubrzati metabolizam?

Ako ste otkrili važnost brzog metabolizma, vjerojatno se pitate: “Kako mogu ubrzati metabolizam?”

Dva su elementarna načina za ubrzanje metabolizma putem hrane i vježbanjem.

Metabolizam i ishrana

Unos ispravne hrane koja pospješuje metabolizam može biti ključna komponenta koja će vam pomoći da postignete ciljeve mršavljenja.

Ako nemate odgovarajuće hranjive sastojke u prehrani, često ćete doživjeti dramatično usporenje metabolizma, pa će tijle zato skladištiti više masti. Očito kao posljedicu ćete imati višak masnih naslaga.

To je dio razloga što vam je toliko važno da izbjegavate visoko prerađenu hranu.

Najbolji način da ubrzate metabolizam ishranom je taj, da u svoju prehranu uvrstite više različitih proizvoda i svježeg mesa. Što se tiče voća i povrća, držite se svježeg ili smrznutog.

Povrće u konzervi sadrži puno dodane soli i konzervansa koji će djelovati protiv vaših napora za mršavljenje. Isto tako, konzervirano i prerađeno meso treba smanjiti na najmanju moguću mjeru ili potpuno eliminirati.

Međutim, čak i izvan uobičajenih savjeta o izbjegavanju prerađene hrane, postoje namirnice koje će zapravo ubrzati vaš metabolizam!

Najpoznatije namirnice koje ubrzavaju metabolizma su:

 • Zeleni čaj
 • Ljuta paprika
 • Borovnice
 • Bademi
 • Losos
 • Špinat (spanać)

Nemojte preskakati doručak

Zašto?

Noću kada spavate, imate “vrijeme posta” kroz ovaj period (ne jedete u snu), i vaš metabolizam se usporava.

Zato je doručak važan za vas da “pokrenete” svoj metabolizam! U suprotnom vaše tijelo bi pomislilo da se suočavate sa glađu (uzimajući znak prethodnog noćnog “posta”), pa bi počelo dodatno da usporava metabolizam kako bi sačuvalo svoju energiju! To za posljedicu ima skladišteći masnoća, a naša želja je da se masnoće sagorijevaju.

Podijelite obroke

Jedite 5 ili 6 manjih obroka dnevno, umjesto 3 redovita velika obroka

Na ovaj način, održavate konstantnu opskrbu tijela potrebnim nutrijentima, a metabolizam povišen tijekom cijelog dana. To znači konstatno topljenje masnih naslaga.

Ne jedite premalo

U prosjeku, trebali bismo unositi najmanje 1.200 kalorija dnevno kako bismo ostali zdravi i održavali funkcije svog tijela.

Ako unosite hranu ispod ovog praga, vaše će tijelo započeti mehanizam samoobrane dok misli da gladujete – prelazi kao i kod preskakanja doručka u “gladovno raspoloženje” usporavanjem metabolizma radi uštede zaliha hrane i masti, kako bi vam pomoglo u borbi s opaženim “gladovanje”.

Metabolizam i vježbe

Jednom kada se pobrinete za svoju prehranu (način na koji se hranite, a ne način mršavljenja), poželjećete započeti program treninga.

Kardio vježba

Ovo je najbolji način, najefikasniji izravni način da ubrzate metabolizam, sagorite višak kalorija i pomognete u mršavljenju.

Kada vježbate, vašem tijelu je potrebna energija za to. Kako energiju dobivate iz hrane koju jedete, potrošit ćete tu energiju (i uskladištene masti) dok vježbate.

Kardio 3-4 puta sedmično po 30 minuta je odličan način za obrzanje metabolizma. U ostalim danima bez vježbanja budite što aktivniji i time metabolizam održavali “u pokretu”.

Koje vrste kardio vježbi su najbolje?

Ovisi od vas. Generalno bilo koja vježba koja uključuje kretanje velikih mišićnih skupina poput nogu, ruku, bedara, stražnjice i leđa, a koju možete kontinuirano raditi 20-30 minuta po sesiji, je dobra za metabolizam. Ove vježbe će ubrzati rad vašeg srca i povećati unos kisika.

Primjeri dobrih kardio vježbi uključuju:

 • Šetnju
 • Trčanje
 • Plivanje
 • Biciklizam
 • Ples
 • Aerobik

Vježbajte ujutro kako biste ubrali blagodati bržeg metabolizma tijekom dana. Ili ako želite, vježbajte u kratkim intervalima od 10 ili 15 minuta svakih nekoliko sati kako bi metabolizam bio pod pumpanjem.

Tegovi

Trening s utezima ne ubrzava vaš metabolizam, ali sagorijeva masnoće i povećava vašu mišićnu masu što povećava vaš BMR (bazalni metabolizam).

Kako?

Kako povećavate čistu mišićnu masu, povećava se metabolizam zbog činjenice da su mišići metabolički aktivni, pa vam podiže BMR, pa je i vaš metabolizam povišen, čak i dok se odmarate. Mišić takođe sagorijeva nagomilane masnoće 3 puta brže nego što to čine masti.

Dakle, što imate više nemasne mišićne mase, to je veći vaš metabolizam, pa više kalorija (ili uskladištene masti) možete sagorjeti.

Utežite 3-4 puta sedmično, po 20-30 minuta po sesiji. To je dovoljno za podizanje metabolizma.

Najbolji način da maksimizirate svoj napor je da napravite kombinaciju kardio vježbi i treninga s utezima – ovo je najbolje za optimalno sagorijevanje masti i jačanje metabolizma!

choco lite hrvatska

Efikasne dijete za brzo mrsavljenje

Keto dijeta

Keto dijeta je dijeta s vrlo malo ugljikohidrata i masti. U mnogočemu je slična ostalim dijetama s malo ugljikohidrata.

Iako jedete mnogo manje ugljikohidrata na keto dijeti, održavate umjerenu konzumaciju proteina i možete povećati unos masti. Smanjenje unosa ugljikohidrata dovodi vaše tijelo u metaboličko stanje zvano ketoza, gdje se masti iz vaše prehrane i iz vašeg tijela sagorijevaju za energiju.

Dugi boravak na keto dijeti može imati neke negativne efekte, uključujući rizike od sljedećeg:

 • Malo proteina u krvi
 • Suvišna masnoća u jetri
 • Bubrežni kamenci
 • Nedostaci mikronutrijenata

Liposukcijska dijeta

Ima malo ugljikohidrata, prvenstveno u slatkoj hrani, tjestenini i kruhu. Umjesto toga, jedete pravu hranu, uključujući proteine, prirodne masti i povrće.

Glavna razlika u odnosu na ostale dijete s niskim udjelom ugljikohidrata je da Lipo dijeta ne tretira sve ugljikohidrate na isti način, već je isključivo fokusirana na izbjegavanje unosa šećera i fruktoze.

Negativni efekti su slični kao kod Keto dijete.

Medicinska (bolnička) dijeta

Postoji više vrsta i varijacija medicinskih dijeta. Zajedničko im je kao što i ime govori da je predviđena za bolesnike u fazi liječenja, kao sudionik u podizanju imunog sistema.

Ova dijeta omogućava relativno brzo skidanje kilograma u kratkom roku. Moguće je smršati 15kg u 15 dana.

Dijeta se bazira na narandžama, krekerima, kafi i čaju bez šećera, kao i paradajzu, krastavcu i kuhanim jajima.

Ova dijeta se ne savjetuje kod osoba s dijabetesom tipa II, kardiovaskularnim i bubrežnim bolesnicima, kao i bolesnicima sa oštećenom jetrom. Smanjeni unos šećera može dovesti kod nekih osoba do pojave glavobolje i mučnine.

dijeta bez ugljikohidrata
Dijeta bez ugljikohidrata

Zadržavanje vode i izbacivanje viška tečnosti

Nadutost i zadržavanje vode u tijelu, može biti vrlo dosadno, a da ne spominjemo koliko se neprivlačno osjećate. Tipično nadutost prati plinovitost i bolovi u trbuhu.

Uzroci

Mnogo je čimbenika u našoj prehrani koji pridonose ozbiljnom zadržavanju vode, poput previše soli, šećera, neadekvatnih proteina, nedovoljno vlakana i nedostatka B-vitamina.

Evo nekoliko uzroka nadimanja i zadržavanja vode te nekoliko jednostavnih rješenja za njegovo uklanjanje:

Previše soli

U Evropi i Americi unosi se šest puta više soli od potrebne količine. To je uzrok visokog krvnog pritiska, bolesti srca i bubrega. U prosjeku, tijelu treba malo soli da bi pravilno funkcionisalo, ali većina hrane već sadrži više nego dovoljno soli.

So privlači i zadržava vodu i uzrokuje taloženje viška ispod kože uzrokujući natečenost i zadržavanje tečnosti.

Smanjivanje unosa soli zamjenom prerađene hrane svježom hranom, izbjegavanjem konzervirane hrane i uklanjanjem svake soli u hrani tokom i nakon kuhanja može vam pomoći u uklanjanju nadutosti i težine vode.

Preporučena dnevna granica natrijuma je 1.500 – 2.400 mg (1.5 – 2.4 grama) za zdravu odraslu osobu, što znači da ako imate više od 50 godina ili imate zdravstvene tegobe, tada se morate držati granice od 1500 mg dnevno.

Gazirana pića

Pored plinova, nadutosti i zadržavanja vode uzrokovanih karbonizacijom, istraživanje je pokazalo da većina gaziranih pića vremenom može naštetiti kostima.

Većina marki bezalkoholnih pića sadrži puno šećera, sadrže kofein i fosfornu kiselinu, uglavnom jedinstvenu za Koka-kolu. Fosforna kiselina smanjuje nivo kalcijuma u krvi, tako da tijelo mora crpiti kalcij iz kostiju. Za povremenu konzumaciju gaziranih pića vjerovatno postoji mali rizik, ali prekomjerna upotreba je siguran put ka povećanju tečnosti u orgnaizmu, a samim time i višku kilograma.

Gazirana voda sadrži puno zraka, a gutanje zraka uzrokuje nadutost zbog čega vam se plin zaglavi u želucu. Da biste uklonili plinovitost i nadutost, preskočite gaziranu vodu i zamijenite je vodom. Dugoročno ćete biti sretniji i zdraviji, a imat ćete i ravniji trbuh.

Čaj od mente ili kafa također će vam pomoći da ispraznite višak tečnosti iz tijela. Kofein je prirodni diuretik, ali poželjet ćete lagano popiti kavu, jer ona može imati suprotan učinak ako postanete dehidrirani.

Pepermint je koristan u uklanjanju nadutosti i plinovitosti, jer opušta mišiće želuca i pomaže u probavi.

Čaj od maslačka (od korijena maslačka) još je jedan biljni lijek koji ima diuretička svojstva, ali ne stvara manjak kalija.

Dehidracija

Kada ste dehidrirani, mozak se prekomjerno kompenzira oslobađanjem hormona koji vašem tijelu govori da zadržava vodu i smanjuje mokrenje. Pijenje puno vode pomaže u ispiranju viška tečnosti iz vašeg tijela. Obavezno ostanite hidrirani pijući 7-8 čaša vode dnevno.

Jedite više proteina

Klonite se obroka s visokim udjelom ugljikohidrata, posebno tjestenine i kruha. U velikim količinama vaše tijelo napada ovu hranu kao uljez, izazivajući nakupljanje viška tečnosti u tkivima.

Odlučite se za proteine i povrće kao obrok, bez dodavanja soli. Eliminacijom suvišne soli možete izgubiti do 5 kilograma vodene težine za nekoliko dana!

PMS (predmenstrualni sindrom)

U sedmici prije menstruacije dolazi do smanjenja hormona progesterona koji uzrokuje zadržavanje vode. Kako krv razgrađuje progesteron, bubrezi zadržavaju vodu i natrijum.

Kada imate PMS ili bilo koje drugo hormonsko stanje, trebali biste se kloniti diuretika, obično propisanih za one koji imaju “edem” (otekline uzrokovane nakupljem viška tekućine), i slijediti sigurniji način gubitka vode.

Kako pokrenuti metabolizam?

Vidjeli smo da se mršavljenje mora odvijati na više frontova odjednom:

 • Ubrzanjem metabolizma
 • Pravilnom ishranom
 • Vježbanjem
 • Izbacivanjem viška tečnosti iz organizma

U teoriji ovo zvuči savršeno. Na žalost u praksi nailazimo na puno problema.

Ubrzavanje metabolizma, a samim time kao posljedica mršavljenje, je vrlo zahtjevan i matematički precizan posao u stvarnosti. Svaki dan moramo da se pridržavamo striktnog jelovnika i vježbi.

Moderan način života nam ne daje puno mogućnosti da sve ispoštujemo. A ako se samo jedna karika prekine u cijelom lancu, yoyo efekat vraćanja kilograma nam je zagarantovan.

Vidjeli smo takođe da je gore za ubrzavanje metabolizma neophodno odricanje od ugljikohidrata, a prvenstveno od šećera.

A šta ćemo sa mnogo (ne)pretrčanih kilometara neophodnih da bi se ubrzao metabolizam i počele topiti masne naslage? Pretjerana fizička aktivnosti i nedostatak (barem malo) šećera, gotovo sigurno vodi u neraspoloženje. A tko je željan raditi bilo šta, pa i mršaviti, kada je neraspoložen?

Čokolada (Kakao)

kako pokrenuti metabolizam cokoladom
Kako pokrenuti metabolizam čokoladom

Kada kažemo šećer, većina od nas će pomisliti na namirnicu, koju smo vješto izbjegli da spomenemo a to je – čokolada. Sa razlogom.

Gotovo je nezamislivo da se proces mršavljenja i ubrzanja metabolizma povezuje sa ovom slatkom namirnicom, koja krasi naše trpeze u raznim kolačima, sladoledima, tortama, pa čak i ona za kuhanje. Čokolada je sastavni dio naših života.

Tradicionalne tehnike mršavljenja uključuju strogu dijetu i vježbanje. Zato je većina ljudi ubijeđena da čokolada ne može pomoći u gubitku kilograma. Ako ste pomislili da se trebate oprostiti od čokolade – na krivom ste putu. Međutim, ne možete se prepustiti bilo kojoj vrsti čokolade, ključna je tamna čokolada, tj kakao.

Obična čokolada sadrži puno šećera i zbog nje ćete se sigurno udebljati. Tamna čokolada (kakao u prahu) vrlo je zdrava za vas i sadrži više antioksidansa od zelenog čaja i crnog vina!

U stvari, jedan mali kvadrat crne čokolade sadrži istu količinu antioksidansa koji se bore protiv raka kao čaša crnog vina. Što je veći sadržaj kakaa, to je zdravije za vas. Najbolja je crna čokolada sa sadržajem kakaa od 75% ili više.

Kako čokolada može dovesti do gubitka kilograma kod pojedinaca? Liječnici su došli do zaključka da je kakao bogat vlaknima. Vlakna pomažu u sprečavanju apsorpcije masti, a osim toga utažuju glad. To rezultira gubitkom kilograma.

Kakao je također potpuni izvor prehrane. U njemu je većina minerala i vitamina koji su potrebni vašem tijelu. U stvari, kakao je prvi izvor magnezijuma koji je prvi nedostatak u današnjem društvu. Uz tamnu čokoladu dobivate izvrsnu prehranu bez neželjenih kalorija.

Tamna čokolada zdrava je za vas na druge načine koji također doprinose gubitku kilograma.

Na primjer, dobro je za depresiju. Kakao koji je sirov sadrži hemikaliju koja doprinosi proizvodnji serotonina. Serotonin pomaže kod raspoloženja; prirodni je antidepresiv. Osobe u depresiji imaju tendenciju da jedu više, što rezultira debljanjem. Biti sretniji dobra je osnova da se bude aktivniji i da se biraju zdravije odluke, tamna čokolada pomaže u tome.

Kakao je dobar i za zdrav i za nezdrav holesterol. Mnogi ljudi konzumiraju nezdrav holesterol. Što je hrana boljeg okusa, to sadrži više nezdravog kolesterola.

Kakao povećava HDL (zdrav) holesterol, dok istovremeno smanjuje LDL (nezdrav) holesterol. U stvari, urađena je studija koja je pokazala da je 99 grama kakaa konzumiranih dvije sedmice rezultiralo velikim smanjenjem LDL holesterola.

Iako je tamna čokolada s visokom razinom kakaa dobra za druge stvari poput vašeg srca, krvnog pritiska i osoba s dijabetesom, univerzalno je dobra za sve koji žele smršavjeti.

Čokoladu vole gotovo svi, ali mnogi je izbjegavaju jer se boje debljanja, i kada je u pitanju izbor čokolade i kada je u pitanju količina pojedene čokolade.

Sa napitkom Choco Lite taj problem je riješen, Choco Lite je pravi kakao za mršavljenje!

Choco lite

Choco Lite je čokoladni napitak, koji je osmišljen da biste sa njime lakše smršali na potpuno zdrav način.

Preparati za mršavljenje, mogu biti u različitim oblicima: tabletama, čajevima, gelovima, sirupima, ali samo Choco Lite ima fantastičan čokoladni i miris i ukus!

Sastav

Choco Lite je sastavljen ne samo od zdrave tamne čokolade, već od šest vrlo moćnih sastojaka.

Kakao

Već smo vidjeli sve benefite ove čarobne namirnice, u ovom napitku za mršavljenje, kakao je zadužen za razgradnju masti.

Mekinje

Ovsene mekinje sadrže puno topivih vlakana, što može pomoći u suzbijanju apetita.

Za početak, topiva vlakna mogu povisiti nivo hormona koji pomažu da se osjećate sito. Uključuju holecistokinin i peptid.

Takođe mekinje smanjuju nivo hormona gladi, poput grelina.

Istraživanja su pokazala da su osobe koje su jele zobene mekinje za doručak osjećale sitije i konzumirale su manje kalorija pri sljedećem obroku od osoba koje su imali žitarice na bazi kukuruza.

Heljda

Heljda je takođe dobra žitarica za upravljanje težinom.

Heljda je bogata proteinima. Istraživanje je pokazalo da je hrana s visokim udjelom proteina od suštinskog značaja za upravljanje tjelesnom težinom jer dovodi do veće sitosti s manjim unosom kalorija od ostalih vrsta hrane.

Od izuztene je važnosti heljdin učinak u izbacivanju viška tekućine iz tijela, a istovremeno čuvajući bubrege. Uporedo sa izbacivanjem viška tekućine iz tijela, heljda će očistiti crijeva od naslaga i toksina.

Spirulina

Ljudi obično mogu izgubiti na težini ako pojedu manje kalorija nego što koriste. Spirulina je visoko hranljiva, niskokalorična hrana koja sadrži puno zdravih sastojaka u maloj količini praha. Uvođenje spiruline u prehranu može pomoći ljudima da smršave bez gubitka prehrane.

Rezultati dvostruko slijepog, s placebom kontroliranog ispitivanja iz 2016. godine sugeriraju da spirulina može pomoći u kontroli tjelesne težine. U studiji su ispitanici koji su imali prekomjernu težinu i redovito jeli spirulinu 3 mjeseca pokazali poboljšani indeks tjelesne mase ili BMI.

Spirulina je poznati antioksidans.

Protein graška

Zeleni grašak ne samo da je pun hranjivih sastojaka i antioksidansa, već je i jedna od dijetalnih namirnica bogatih vlaknima koja ima malo kalorija i sadrži veću količinu proteina. To grašak čini izvrsnim za pomoć u mršavljenju, posebno nakon trudnoće. Jedna šalica zelenog graška (kuvana) sadrži 8 grama vlakana.

Grašak je odličan u regulisanju nivoa masnoća u organizmu.

Smeđa riža

Smeđa riža je male gustoće.

To znači da vas može držati sitim dok niste u funkciji trošenja više kalorija. Komponente vode i vlakana čine ga niskim u gustini energije. Pomoći će vam da izgubite kilograme jer vas tjera da jedete manje.

Ovo cjelovito zrno puno je vitamina, željeza, kalijuma, mangana i drugih potrebnih nutrijenata za zdrav organizam.

Ova riža je bogata selenom koji će vam pružiti dobru zaštitu od uobičajenih bolesti. To je presudno, pogotovo ako pokušavate smršavjeti, jer se vaše tijelo prilagođava novim režimima prehrane i može vas oslabiti u početnim fazama dijete.

Smeđa riža takođe olakšava sporo otpuštanje šećera, što je od izuzetne važnosti kod gubljenja masnog tkiva.

Dejstvo

Sa napitkom Choco Lite možete izgubiti do 24 kg za 4 tjedna. Tijekom mršavljenja, zbog odličnog poznatog ukusa čokolade i fantastičnog mirisa, bit ćete u dobrom raspoloženju i puni energije.

Ovaj proizvod ne sadrži aditive za hranu. Sastoji se 100% od prirodnih sastojaka.

Uz umjereno vježbanje, gubitak kilograma uz Choco Lite je zagarantovan!

cokoladni shake

Choco lite iskustva

Matej Franić, nutricionist

Posmatrajući sastav Choco Lite, slobodno možemo reći daje ovo najučinkovitiji proizvod za mršavljenje. 100% je siguran za zdravlje, a djeluje prvenstveno zbog prirodnih sastojaka.

Naravno nisu samo sastojci u pitanju, već njihova mjera i kombinacija. Uočeno je da ubrzava metabolizam, sagorijeva masnoće, eliminiše toksine u tijelu, a uporedo sa time potiskuje apetit.

Najbolji rezultat koji sam imao sa svojim klijentima je jedna mlada djevojka koja je uspjela izgubiti 37 kg za 3 mjeseca! To je zbilja nevjerovatno, mršavljenje kod kuće postaje moguće.

Pitanja i odgovori

Da li je Choco Lite napitak bezbjedan?

Da! Napitak je napravljen 100% od prirodnih sastojaka.

Koliko je napitka potrebno popiti u toku dana?

Jednu šolju od 2 dcl.

Da li je napitak djeluje bez dijete?

Apsolutno! Sastojci napitka smanjuju apetit.

Može li se za 14 dana postići mršavljenje?

Uz redovitu primjenu možete skinuti i 15kg masnih naslaga.

Kako se napitak priprema

Vrlo jednostavno, u 200 ml vode razmutite 10 grama Choco Lite praha, i čokoladni napitak je spreman.

Koliko je potrebno piti Choco Lite?

30 dana, dok se prvi rezultati vide poslije 7 dana.

Instrukcije za narudžbu

 • Ispod teksta ispunite formular-narudžbenicu i unesite svoje podatke za dostavu.
 • Naš operater će vas pozvati ubrzo nakon što zaprimimo narudžbu. Molimo da tačno unesete svoj broj telefona i odgovorite na poziv našeg operatera.
 • Vaš Choco Lite platite u pošti nakon preuzimanja ili lično kuriru na vašoj adresi. Moguće su opcije plaćanja putem interneta i pouzećem.

GARANCIJA KVALITETA Isključivo originalne proizvode prodajemo, dolaze sa službenom garancijom.

BEZBJEDNOST KUPOVINE Radimo direktno sa proizvođačem i zato možemo priuštiti da Vam ponudimo promocije i niske cijene.

Choco Lite NE SADRŽI sintetičke, psihotropne ili hormonske tvari!

Cijena ovog preparata za mršavljenje je:

 • Hrvatska: 299 HRK
 • Slovenija, Italija, Kosovo, Albanija: 39 EUR
 • Makedonija: 2399 MKD
 • Austrija, Finska: 49 EUR
 • Njemačka: 59 EUR

Klikom na ovaj LINK garantujemo vam kvalitet i originalan proizvod. Za vas pratimo tržište, pronalazimo najbolje ponude i obavještavamo vas o njima.

Naručite Choco Lite

choco lite

  Proizvodi su dodaci prehrani i propisanoj terapiji
  Terms & Conditions | Privacy Policy | Cookie Policy
  Kontakt Prijava na listu
  MAXPonuda.com Copyright © 2024
  Top