Kako smanjiti prostatu

tabletama za prostatu od bundeve

Najbolji prirodni lijek za uvećanu prostatu

Kako smanjiti prostatu?

najbolji lek za prostatu

Učestalost problema sa prostatom je u porastu. Tome pridonose brojni čimbenici, uključujući starenje populacije, povećana uporaba testiranja na prostata-specifični antigen (PSA) te povećana svijest o važnosti ranog otkrivanja i liječenja problema s prostatom.

Što se može učiniti da se to spriječi?

Problemi s prostatom česti su kod muškaraca starijih od 50 godina, no važno ih je razumjeti i spriječiti u bilo kojoj dobi.

Postoje istraživanja koja pokazuju da određene namirnice mogu imati veliki utjecaj na zdravlje prostate, a čini se da su sjemenke bundeve jedna od opcija koja najviše obećava.

Sjemenke bundeve često se reklamiraju kao zdrava hrana, a njihove dobrobiti su dobro poznate. Sadrže niz hranjivih tvari za koje se smatra da su korisne za prostatu, uključujući cink i beta-sitosterol. Neke su studije pokazale da ekstrakt sjemenki bundeve može poboljšati simptome benigne hiperplazije prostate (BPH), stanja koje pogađa mnoge starije muškarce.

Neprestano se objavljuju nova istraživanja koja potvrđuju prednosti sjemenki bundeve za prostatu, a možda ih vrijedi isprobati muškarcima koji traže prirodan način poboljšanja zdravlja prostate.

Zašto je zdravlje prostate važno?

najbolji lijek za prostatitis

Prostata je mala žlijezda u obliku oraha koja je dio muškog reproduktivnog sustava. Žlijezda se nalazi odmah ispod mokraćnog mjehura i ispred rektuma. Prostata proizvodi tekućinu koja hrani i pokreće spermu.

Prostata prolazi kroz dvije glavne faze rasta tijekom života muškarca. Prva faza počinje tijekom puberteta i žlijezda nastavlja rasti sve dok muškarac ne dosegne svoje rane 20-e.

Druga faza rasta događa se oko 40. godine i žlijezda nastavlja rasti sve dok muškarac ne dosegne 60. godinu.

Kako muškarci stare, oni su u većem riziku od razvoja problema s prostatom. Najčešći problem prostate je benigna hiperplazija prostate (BPH), prostatitis i rak prostate.

Benigna hiperplazija prostate (BHP)

Benigna hiperplazija prostate (BHP) je nekancerozno povećanje prostate i stanje je koje pogađa muškarce kako stare. Prostata se povećava, što može uzrokovati probleme s mokrenjem.

Simptomi BPH mogu uključivati potrebu za češćim mokrenjem (osobito noću), slab ili isprekidan mlaz mokraće, kao i poteškoće s početkom mokrenja. BHP nije rak i ne povećava rizik od razvoja raka prostate. Međutim, BHP može uzrokovati ozbiljne probleme s mokrenjem ako se ne liječi.

Prostatits

Prostatitis je upala žlijezde prostate. Stanje može biti uzrokovano infekcijom ili drugim stanjima koja iritiraju žlijezdu.

Simptomi prostatitisa mogu uključivati:

 • Bol ili peckanje tijekom mokrenja,
 • Poteškoće s mokrenjem,
 • Učestalo mokrenje,
 • Krv u mokraći
 • Vrućicu

Rak prostate

Rak prostate je najčešći oblik raka kod muškaraca i obično pogađa muškarce starije od 50 godina. Rak počinje kada abnormalne stanice u prostati počnu nekontrolirano rasti. Simptomi raka prostate mogu uključivati poteškoće s mokrenjem, krv u mokraći i bol u donjem dijelu leđa.

Sve te bolesti obično se liječe lijekovima ili kirurškim zahvatom, no preporučljivo ih je spriječiti prije pojave simptoma.

Najbolji način za održavanje dobrog zdravlja prostate je zdrava prehrana, redovita tjelovježba i redoviti pregledi prostate. Jednostavan način da počnete brinuti o sebi ili svojim voljenima u smislu zdravlja prostate je uključivanje odgovarajuće vrste dodataka prehrani. Oni su sigurni i učinkoviti i mogu vam uštedjeti odlazak liječniku.

Dodaci prehrani sa bučinim (bundevinim) sjemenkama pokazali su veliku učinkovitost u prevenciji problema s prostatom.

Povećana prostata ishrana

Poznato je da su tjelovježba i prehrana važni čimbenici zdravog života, a uz redovite preglede najvažniji su mehanizmi prevencije problema s prostatom.

Neka istraživanja pokazuju da određena hrana i hranjive tvari mogu pomoći u smanjenju rizika od razvoja raka prostate ili poboljšati zdravlje prostate, dok druge mogu biti štetne. U ovom odjeljku istražimo zajedno odnos između dobre prehrane i zdravlja prostate.

Postoje određene namirnice za koje se zna da su dobre za prostatu, a njihovim uključivanjem u prehranu možete pomoći u održavanju zdrave prostate. Namirnice koje su bogate cinkom i fitosterolima, poput sjemenki bundeve, posebno su korisne.

Ostali dobri izbori uključuju masnu ribu, poput lososa, i hranu bogatu vlaknima, poput cjelovitih žitarica.

Osim pravilne prehrane, važno je izbjegavati i one koje su loše za prostatu. To uključuje hranu s visokim udjelom zasićenih masnoća, poput crvenog mesa i onih s visokim udjelom šećera. Također, najbolje je ograničiti unos alkohola jer može doprinijeti povećanju prostate.

Prehrana koja je bogata mastima i siromašna vlaknima povezuje se s povećanim rizikom od razvoja raka prostate.

S druge strane, prehrana bogata povrćem i voćem, a posebno namirnicama visoke nutritivne vrijednosti poput sjemenki bundeve može pomoći u zaštiti od raka prostate.

Sjemenke bundeve nutritivna vrijednost

Sjemenke bundeve su dobar izvor nekoliko hranjivih tvari, uključujući magnezij, mangan i cink. Također su dobar izvor proteina i vlakana. Sve ove hranjive tvari važne su za održavanje dobrog zdravlja.

Magnezij je neophodan za mnoge tjelesne funkcije, uključujući rad mišića i živaca, srčani ritam i regulaciju krvnog tlaka.

Mangan je važan za zdravlje kostiju, zacjeljivanje rana i regulaciju šećera u krvi.

Cink je neophodan za rad imunološkog sustava, rast stanica i zacjeljivanje rana. Sjemenke bundeve također su dobar izvor antioksidansa. Ove hranjive tvari čiste štetne toksine i nusprodukte koji mogu oštetiti stanice, što dovodi do upale.

Antioksidansi u sjemenkama bundeve mogu pomoći u zaštiti stanica i smanjiti rizik od nekih kroničnih bolesti. Sjemenke bundeve vrijedan su dodatak prehrani za ljude svih dobnih skupina. Posebno su dobri za sportaše jer mogu pomoći u nadoknadi elektrolita i minerala izgubljenih tijekom vježbanja.

Sjemenke bundeve također su dobar izbor za ljude koji pokušavaju izgubiti težinu jer su bogate vlaknima i proteinima, što može pomoći u promicanju sitosti.

Kako sjemenke bundeve utječu na zdravlje prostate

tablete za prostatu od bundeve

Problemi s prostatom česti su kod muškaraca kako stare. Međutim, postoje stvari koje se mogu učiniti kako bi se spriječio nastanak ovih problema ili barem smanjila njihova ozbiljnost.

Jedna od najboljih stvari koje se mogu učiniti je paziti što jedete. Sjemenke bundeve odličan su način za prevenciju problema s prostatom jer sadrže visok sadržaj cinka koji je neophodan za zdravlje prostate. Također sadrže fitosterole koji mogu pomoći u smanjenju veličine prostate. Sjemenke bundeve izvrstan su dodatak svakoj dijeti, a mogu vam pomoći i u održavanju zdrave prostate.

Ovo su glavni minerali, vitamini i hranjive tvari prisutne u sjemenkama bundeve koje pridonose optimalnom zdravlju prostate:

Cink

Sjemenke bundeve su dobar izvor cinka koji je neophodan za zdravlje prostate. Smatra se da cink igra važnu ulogu u zdravlju prostate tako što pomaže smanjiti upalu i održava razinu testosterona pod kontrolom.

Može pomoći u smanjenju veličine prostate, a također može pomoći u prevenciji raka prostate. Osim toga, cink može pomoći u poboljšanju simptoma benigne hiperplazije prostate (BPH), stanja koje uzrokuje povećanje prostate.

Magnezij

Sjemenke bundeve također su dobar izvor magnezija, još jednog minerala važnog za zdravlje prostate. Magnezij je poznat po svojoj sposobnosti opuštanja mišića, a to uključuje i mišiće prostate.

Kada su mišići prostate opušteni, manja je vjerojatnost da će se upaliti ili razviti rak. Osim toga, magnezij pomaže u regulaciji razine hormona, što također može utjecati na zdravlje prostate.

Fitosteroli

Sjemenke bundeve sadrže fitosterole, biljne spojeve za koje se pokazalo da smanjuju rizik od raka prostate.

Fitosteroli su biljni spojevi koji su strukturno slični kolesterolu. Oni mogu spriječiti probleme s prostatom natječući se s kolesterolom za apsorpciju u crijevima. To može pomoći u smanjenju količine kolesterola koji je dostupan za prijenos u prostatu.

Antioksidansi

Sjemenke bundeve dobar su izvor antioksidansa koji mogu pomoći u zaštiti prostate od oštećenja. Vjeruje se da antioksidansi pomažu u zaštiti stanica od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima.

Slobodni radikali su molekule koje tijelo proizvodi kao odgovor na okolišne i druge pritiske. Također se nalaze u dimu cigareta i drugim zagađivačima.

Slobodni radikali mogu oštetiti stanice, a s vremenom to oštećenje može dovesti do raka. Antioksidansi pomažu neutralizirati slobodne radikale i pomažu u zaštiti stanica od njihovih štetnih učinaka.

Vlakna

Sjemenke bundeve dobar su izvor vlakana koja mogu pomoći u održavanju prostate zdravom. Vlakna su korisna za zdravlje prostate jer pomažu u održavanju prostate čistom.

Nakupljanje toksina u prostati može dovesti do problema poput upale i povećanja. Vlakna pomažu u ispiranju ovih toksina iz tijela, održavajući prostatu zdravom.

najbolji prirodni lijek za uvecanu prostatu

Druge zdravstvene dobrobiti sjemenki bundeve

Sjemenke bundeve i zdravlje srca

Sjemenke bundeve dobar su izvor nekoliko hranjivih tvari važnih za zdravlje srca, uključujući magnezij, kalij i cink.

Također sadrže niz antioksidansa, uključujući karotenoide i flavonoide. Zbog toga se već dugo povezuju s raznim zdravstvenim prednostima, uključujući poboljšanje rada srca. Brojne studije pokazale su da sjemenke bundeve mogu pomoći u snižavanju kolesterola, smanjenju LDL kolesterola i povećanju HDL kolesterola.

Svi ovi učinci mogu pomoći u smanjenju rizika od srčanih bolesti i moždanog udara. Ako tražite i Kako biste poboljšali zdravlje srca, dodavanje sjemenki bundeve u prehranu sjajno je mjesto za početak.

Sjemenke bundeve i krvni tlak

Sjemenke bundeve također su korisne za krvni tlak. Studije su otkrile da su ekstrakti sjemenki bundeve, kao što je ulje sjemenki bundeve, mogli značajno sniziti i sistolički i dijastolički krvni tlak kod ljudi s hipertenzijom.

To je zato što svi hranjivi sastojci prirodno prisutni u sjemenkama mogu zaštititi srce i krvne žile od oštećenja.

Sjemenke bundeve i kvaliteta sna

Dokazano je da ekstrakt sjemenki bundeve poboljšava kvalitetu sna jer su dobar izvor triptofana.

Triptofan je aminokiselina koja se u tijelu pretvara u serotonin, koji je neurotransmiter koji ima ulogu u regulaciji sna. Također se nalazi u hrani kao što su puretina, mlijeko i banane.

Ovi neurotransmiteri reguliraju ciklus spavanja i budnosti tako da su njihove razine najviše tijekom dana, a najniže noću.

Ako tijelo ima dobar izvor triptofana, ono može proizvoditi serotonin u pravo vrijeme, regulirajući tako ciklus spavanja i omogućavajući bolji odmor noću.

Kako koristiti sjemenke bundeve

Postoji mnogo načina kako konzumirati sjemenke bundeve kako biste poboljšali svoje zdravlje. Sjemenke bundeve s ljuskom ili bez nje možete pronaći u trgovinama ili ih izvaditi ravno iz cijele bundeve, a postoji mnogo načina da ih uključite u svoju prehranu.

Možete ih umiješati u smoothije i jogurt, koristiti za ukrašavanje salata ili ih umiješati u guacamole ili humus. Ali sve ove metode zahtijevaju vrijeme, određeni stupanj kuharske vještine i planiranje prehrane.

Danas su dostupne druge alternative koje nam olakšavaju život, poput dodataka prehrani sa sjemenkama od budeve. To su kapsule koje sadrže ekstrakt sjemenki bundeve, koje se mogu popiti s vodom u samo jednom trenutku. To je savršena alternativa za dobivanje svih hranjivih tvari iz sjemenki bundeve na jednostavan i praktičan način te najbolji način da se osigura dosljednost.

Kada je riječ o zdravstvenim prednostima prehrane, najvažniji čimbenik je dosljednost. Zato je vrlo važno pronaći jednostavan način unosa svih minerala, hranjivih tvari i vitamina korisnih namirnica. U slučaju sjemenki bundeve, tablete Pro Caps su čiji je glavni sastojak ekstakt sjemenki od bundeve, pokazale su se kao odlično pomoćno i glavno sredstvo u olakšavanju tegoba.

Najbolji lijek za prostatu

Kada je riječ o gotovim i praktičnim proizvodima na bazi sjemenki od bundeve, tablete Pro Caps su se pokazale kao vrlo efikasno i učinkovito sredstvo.

pro caps tablete

Sastav

Pro Caps tablete sadrže tri glavne komponente

Ekstrakt sjemena bundeve

Videli smo već sve benefite sjemenki ove biljke. U ovim tabletama su zadužene da smanjuju veličinu prostate. Takođe imaju protuupalno i antiseptičko dejstvo.

Vitamin E

Ovaj vitamin je zadužen jačanje zidova kapilara genitourinarnog sustava. Više o vitaminu E možete pročitati na našoj stranici.

Cink

U ovim tabletama cink smanjuje bol u prostati i normalizira pražnjenje mjehura.

Upotreba

Piti jednom ili dvaput dnevno po jednu kapsulu između obroka.

Preporučeni period liječenja je 30 dana

Ukoliko je potrebno, ponoviti nakon 2-3 mjeseca

Jedno pakovanje ima 15 tableta.

Iskustva

Igor

Bolovao sam od kroničnog prostatitisa dugi niz godina, i kenako sam se navikao. Supruga i ja odlučili da imamo bebu. Testirao sam spermu i prema rezultatima bio sam skoro neplodan, pošto je kvaliteta sperme je bila vrlo loša. Saznao sam da prostatitis može uzrokovati neplodnost. Bio sam spreman i na operaciju. Srećom, kada po preporuci sam nabavio tablete Pro Caps i operacija više nije bila neophodna. Nakon upotrebe po upustvima Prostatitis je nestao a to su potvrdili moji nalazi. Supruga je nakon izlječenja ostala u drugom stanju.

Cijena

Procaps

 • Srbija – 3700 RSD
 • Hrvatska – 287 HRK
 • Bosna i Hercegovina – 55 BAM
 • Slovenija, Crna Gora – 39 EUR
 • Makedonija – 2400 MKD

Revitaprost

 • Njemačka, Austrija, Italija – 39 EUR
 • Švicarska – 69 CHF

Klikom na ovaj LINK garantujemo vam kvalitet i originalan proizvod. Za vas pratimo tržište, pronalazimo najbolje ponude i obavještavamo vas o njima.

Naručite tablete za prostatu

kako smanjiti prostatu

  Proizvodi su dodaci prehrani i propisanoj terapiji
  Terms & Conditions | Privacy Policy | Cookie Policy
  Kontakt Prijava na listu
  MAXPonuda.com Copyright © 2024
  Top