Jojoba ulje

Šte je jojoba ulje

jojoba ulje
Jojoba ulje

Ulje jojoba je izdvojeno iz orašastih plodova i sjemenki biljke jojobe, uglavnom pronađeno u sjeverozapadnom Meksiku, južnoj Kaliforniji i južnoj Arizoni. Koristan uz mnoge druge svježe sastojke u receptima za uljepšavanje “uradi sam”, sa sobom donosi čitav niz blagodati, od kojih se većina odnosi na vašu kožu, lice i kosu.

Aditiv koji se već nalazi u velikom broju komercijalno proizvedenih i prodanih proizvoda za uljepšavanje klasificiran je kao fungicid, što znači da korisna svojstva nisu sjajna samo za vaše tijelo, već i za sam kozmetički proizvod, držeći pod utjecajem plijesan.

I ne samo to, već kada koristite ulje jojobe na nogama, koristi od ulja jojobe se proširuju na različite higijenske i zdravstvene probleme stopala kao što su atletsko stopalo, bradavice, gljivične infekcije na noktima i još mnogo toga.

Hemijski sastav

Nudeći masivan spektar hranjivih sastojaka i vitamina, koji su svi vitalni za održavanje vaše kože i kose zdravim.

Pomoću složenih B-vitamina, kao i vitamina E, cinka, selena, bakra, hroma i joda, možete pomoći u nadoknađivanju vlage u kosi i koži, kao i poboljšanju teksture. Redovito vam je potrebna zdrava doza vitamina B, što ulje jojobe čini izvrsnim za svakodnevno korištenje na licu, jer vaše tijelo zapravo ne može pohraniti veliku rezervu. Pokazalo se da ovaj vitamin daje i značajna poboljšanja kod specijalnih stanja kože, a čini se da je ekcem jedna od žalbi zbog koje je najbolje koristiti.

Znamo da je vitamin E odličan za našu kožu jer je već sadržan u mnogim kozmetičkim proizvodima koje danas kupujete. Pomaže u poticanju rasta novih stanica kože, zamjenjujući stare, mrtve i oštećene stanice, a pokazalo se da je posebno korisno kod opeklina od sunca i zategnute ili nadražene kože.

Protiv starenja kože

Pokazalo se da vitamin E bori ozbiljnu bitku i protiv znakova starenja, dodajući svojstva protiv starenja mnogim prednostima ulja jojobe, a u kombinaciji s imitacijskim trikovima koje ovo ulje nudi, lako se apsorbira u tijelo da bi se stvorio rezultati se pojavljuju mnogo brže.

Za jojobu je poznato da potiče otvaranje pora, omogućavajući većim jedinjenjima vitamina E djelovanje odmah nakonprimjene.

Ako biste vitamin E koristili samostalno, na primjer direktno iz kapsule vitamina E, pore bi vam se začepile. Ulje jojobe, nasuprot tome, vam prirodno otvara pore, čineći ih dovoljno fleksibilnima da prihvate veće količine vitamina E.

Hidratacija kože

Naravno, ovo oponašanje također donosi jednu od prednosti jojobinog ulja – hidrataciju kože, što će imati veliki podsticaj kod prirodnog povećanja grudi! To je relativno lagano ulje u usporedbi s drugim prirodnim biljnim uljima koja možete koristiti u svom režimu ljepote, a iako vam ljeti može dati blagi sjaj, neće vas učiniti previše masnima.

Ukratko, ulje jojobe nahranit će vašu kožu, očistiti je i pomoći u borbi protiv znakova starenja potičući prirodnu proizvodnju kolagena i uklanjajući te sitne bore i bore. Uz to pomaže u jačanju hidratacije, a sva ta dodatna voda znači da će i vaša koža biti lijepa i napuhana. To je prilično impresivno, zar ne?

Antimikrobna svojstva znače da ulje jojobe zaista dobro djeluje kao tretman protiv akni. Lošim bakterijama koje često uzrokuju izbijanje akni, sitnih mrvica i mitesera suprotstavlja se snažni jod za čišćenje koji vam daje moćan alat za upotrebu protiv akni, masne kože i kože koja je bila izložena godinama nakupljanja ostataka.

Utjecaj na kosu

Ne samo da je sjajno za vašu kožu, blagodati ulja jojobe protiv začepljenja učinit će čuda za vašu kosu! Kada odčepite folikule, dopuštate da kosa raste brže, zdravije i sretnije, a to znači jedno – LIJEPA kosa! Ovo može pomoći u smanjenju gubitka kose, pa čak i u borbi protiv cijepanja vrhova i lomova, kao i pružanje zaštitnoj barijeri za zaštitu kose od budućih oštećenja.

Otkrićete da će dodavanje ulja jojobe vašoj kosi nakon pranja također znatno olakšati raspetljavanje, čineći da češalj klizi kroz vašu kosu, sprečavajući ponovno lomljenje.

Jojobino ulje sadrži niz briljantnih stvari koje se o njemu mogu reći, zbog čega se danas često nalazi u mnogim vašim današnjim komercijalnim proizvodima za zdravlje i ljepotu.

Terms & Conditions | Privacy Policy | Cookie Policy
Kontakt | Prijava na listu
MaxPonuda.com Copyright © 2021
Top