Trava Uspaljenog Jarca

Porijeklo

Trava Uspaljenog Jarca poznata i kao Epimedium je ljekovita biljka koja se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini, povećava protok krvi, širi krvne žile i bori se protiv infekcija.

Ovaj pozitivni učinak ove biljke može biti koristan ako patite od srčanih problema ili bronhitisa.

Ipak najviše je poznata kao biljka koja pomaže u seksualnim funkcijama kod muškaraca.

Biljka je porijeklom iz šuma Kine i Koreje. Ova jednogodišnja biljka izuzetno je šarena sa cvjetovima od žute do crvene boje i postepeno tamnećim lišćem tokom ljeta. Raste do 50 cm u visinu.

Drevna kineska legenda kaže da je biljka svoje ime dobila po stočaru koza koji je bio očevidac napaljenog jarca nakon konzumiranja ove bijke. Takođe, prema kineskim predanjima, Trava Uspaljenog Jarca pozitivno djeluje na jin, što je suština života ili tačnije suština same sperme.

Afrodizijak

U medicinske svrhe lišće se sakuplja, zatim suši i tretira jagnjećom masti, prije nego što počne da se koristi kao afrodizijak. Tokom stoljeća muškarci su potvrđivali da ova biljka poboljšava njihove seksualne performanse.

Danas se Trava uspaljenog jarca koristi kao prirodna alternativa za Viagru (i za muškarce i za žene) ili kao sredstvo za povećanje mišića. Prodaje se u mnogim oblicima: sirovi, kao čaj, ekstrakt, kapsule, ali uglavnom kao komponenta složenih formula. Jedna od najučinkovitijih tableta za potenciju upravo koristi ovu biljku kao dio složenog i izbalansiranog sastava.

Medicinska svojstva

Aktivne tvari lista i stabljike ove biljke su: ikarin, kvercitrin i hiperin. Takođe biljka sadrži i polisaharide, eterično ulje, fitosterole, tanine i masne kiseline.

Kineske studije tvrde da i srce i vaskularni sistem mogu imati koristi od upotrebe Epimedija jer biljka smanjuje visoki krvni pritisak i pruža optimalnu cirkulaciju krvi sprečavajući stvaranje gihta, zahvaljujući spojevima icarina i flavonoida.

Sve što utječe na krvožilni sustav utječe i na seksualne funkcije. Proširenjem krvnih žila i poboljšanjem cirkulacije Trava Uspaljenog Jarca povećava osjetljivost i funkcionalnost spolnih organa.

Dobro je poznato da kada je cirkulacija krvi ometena pretilošću ili visokim krvnim pritiskom, vrlo je teško održati erekciju.

Gdje pomaže

Kada je nivo testosterona nizak, postoje očiti znaci smanjenja seksualnih funkcija, libida i fizičkih performansi. Aktivni sportski muškarci ili stariji ljudi doživljavaju negativne promjene u performansama, sportu ili spavaćoj sobi. Iste promjene mogu biti uzrokovane niskim nivoom testosterona. Jedan od prirodnih načina za podizanje testosterona je upravo ova biljka.

Epimedium se može koristiti u sljedećim slučajevima:

  • Nizak libido
  • Problemi s erekcijom
  • Sterilnost
  • Prerana ejakulacija
  • Micturacija
  • Astma
  • Bronhitis
  • Problemi s koronarnom arterijom
  • Visok krvni pritisak
  • Visok krvni pritisak nakon vrhunca

Biljka može biti efikasna u liječenju neplodnosti. U Kini je istraživanje na ljudima pokazalo da epimedium povećava broj i gustoću sperme. Drugi su pokazali da su oni koji su koristili ovu biljku doživjeli pozitivne promjene u svom seksualnom, ali i svakodnevnom životu.

Ako želite da je koristite kao afrodizijak, prah biljke se uzima sa hranom 1-2 sata prije spolnog odnosa.

Proizvodi su dodaci prehrani i propisanoj terapiji
Terms & Conditions | Privacy Policy | Cookie Policy
Kontakt Prijava na listu
MAXPonuda.com Copyright © 2024
Top