Kako smršati za 10 dana?

1. dan:
Napravite plan

Saberite misli i zapišite razumna očekivanja za ono što planirate postići tokom svog desetodnevnog izazova. “Smršati za 10 dana nije nemoguće, pitanje je kako se organizovati”, kaže Brooke Alpert, RD, dijetetičarka iz New Yorka i autorica The Diet Detox-a. Ali ne očekujte da ćete skinuti 20 kilograma.

“Iako će stvarni gubitak kilograma biti oko tri do četiri kilograma, zaista možete primijetiti razliku u načinu na koji se vaše tijelo osjeća za otprilike 10 dana.”

2. dan:
Voda

Svi stručnjaci se slažu: voda je presudna za gubitak kilograma. “Voda je toliko važna kada pokušavate smršati jer vam pomaže da se osjećate sito između obroka”, kaže Amy Shapiro, RD, osnivačica Real Nutrition NYC u New Yorku.

Evo jednostavnog hidracijskog pravila: Unosite upola manje unci vode od vaše ukupne tjelesne težine u kilogramima. Dakle, ako imate 100, pijuckajte 50 unci vode svaki dan (oko 1.5 litara). Tablicu za pretvaranje unci u litre možete pronaći ovdje.

Nezaslađeni čajevi mogu omoći takođe. Go Slim čaj je vaš pravi prijatelj u 10-dnevnom programu.

3. dan:
Prestanite brojati kalorije

Da, zaista!

Jednako je važno i korisno (ako ne i više) usredotočiti se na kvalitetu prehrane, a ne na količinu, kaže studija iz 2018. objavljena u časopisu American Medical Association. Usredotočite se na pravu hranu, a ne na strogi broj kalorija, i vjerojatnije ćete dugoročno ostati vitki. Shapiro preporučuje ove prolivene superhrane, posebno:

Celer, krastavac i šparoge: “Svi su prirodni diuretici, pa će također pomoći u uklanjanju tekućine iz tijela.”

Špinat: “Puni jer je lisnato zelje vrlo puno vlakana.”

Riba ili pileća prsa: “Dovoljna količina bjelančevina tjelesno zaokuplja razgradnjom tako da duže ostanete siti.”

Maslinovo ulje: “Masnoća pomaže jelima da imaju bolji ukus i ukroćuju vaš apetit.”

4. dan:
Bez alkohola

“Alkohol može utjecati na naš izbor hrane i može rezultirati lošim izborom hrane”, kaže Kaufman. Upravo zato Alpert preporučuje ovu lako pamtljivu krilaticu za ostatak 10-dnevnog plana brzog mršavljenja: “Puno vode. Bez alkohola. Tone zelenila i nemasnih proteina.”

5. dan:
Ispitajte svoju prehranu

Usredotočit ćemo se na stvarni plan obroka tijekom devetog dana, ali za sada uzmite dnevnik. “Ako mislim da mi farmerice postaju malo uske, zapisujem sve što jedem tri dana”, kaže Alpert. “To mi pomaže da raščistim izbor, a također sprječava bilo koji od onih koji se ne vrijede i koji se zbrajaju tijekom dana.”

Dokazano je da odgovornost praćenja pomaže da izgubite oko pet posto više svoje tjelesne težine u odnosu na one koji apstiniraju, prema studiji objavljenoj u Journal of Academy of Nutrition and Dietetics

6. dan:
Neprijatelji 10-dnevnog programa

Nekoliko strašnih neprijatelja koje treba pripaziti:

“Prerađena hrana, bijeli ugljikohidrati i zaslađena pića uzrokuju skokove šećera koji mogu dovesti do gladi ili snažne žudnje koja vam može uništiti napredak”, kaže Shapiro.

“Ne jedite prženu hranu”, kaže Kaufman, jer sadrži puno masti, malo hranjivih sastojaka, a višak ulja ostavit će vas bezvoljnima.

“Uklonite višak šećera iz prehrane: šećer u kafi, aromatizirani ili zaslađeni mliječni proizvodi, u osnovi kad god nešto želite da zasladite, nemojte to učiniti”, kaže Alpert.

Ustvari, uklanjanjem dodanih šećera iz prehrane na samo 14 dana možete izgubiti do pola kilograma dnevno! Ako poželite nešto slatko što vam može pomoći u ovom 10-dnevnom programu, možete probati američki sirup Quick Fit.

7. dan:
Do 15 sati najjaći obroci

Jedite veći dio kalorija prije 15 sati, i vjerovatnije ćete biti vitkiji od svojih vršnjaka za večerom, kaže studija International Journal of Goesity.

“Zdrava startna točka uvijek treba sadržavati najmanje 50 posto svježeg povrća”, kaže Kaufman. I bez obzira na to koji obrok sadrži najviše kalorija, “uvijek pobrinite se da imate nemasne proteine ​​za vrijeme doručka, ručka i večere”, dodaje ona.

8. dan:
Počnite sa kardio vježbama

Dopunite svoju trenutnu fitnes rutinu sa dodatnih 20 minuta vožnje biciklom, veslanjem ili trčanjem svakog dana. “Vjerujem u trening s utezima za ukupnu kondiciju i zdravlje, ali ako se trudim skinuti nekoliko kilograma, podići ću kardio igru ​​na nekoliko tjedana,” kaže Shapiro.

Primijetite kako se vježbanju bavili tek kasnije u programu? Postoji razlog. “Čvrsto vjerujem da je gubitak kilograma 80 posto ono što stavite u usta. Prvo smatram da je hrana dodala vježbu za najbolje rezultate.” Nebrojena istraživanja su otkrila da prehrana igra mnogo veću ulogu u gubitku kilograma, iako se preporučuje 150 minuta vježbanja tjedno da bi se održala težina i što je još važnije, poboljšala ukupna fizička i mentalna dobrobit.

9. dan:
Isprobajte ovaj jednodnevni meni

Umjesto “detoksikacije”, slijedite danas Shapirov plan obroka bez lišavanja kako biste metabolizam pokrenuli od trenutka kada se probudite.

Doručak: 2 poširana jaja na 2 šalice zelenila, na pari + 1 šalica kafa i 2 šalice vode
Jutarnji međuobrok: 1 mali komad voća + 1 šalica vode
Ručak: lisnata zelena salata (obučena sa 1 žlicom maslinovog ulja i 1 kašičicom balzamičnog octa) prelivena sa 4 unce piletine i ⅓ šalice kvinoje + 2 šalice vode
Poslijepodnevna užina: 1 šalica kriški krastavca sa ¼ šalice humusa + 1 šalica zelenog čaja
Večera: 6 unci lososa, 2 šalice brokule na pari i karfiol, ⅓ šalice kockica batata prženih u 1 žlici maslinovog ulja + 2 šolje vode

10. dan:
Izvagati se

Prema Nacionalnom registru za kontrolu težine (USA), na uzorku od više od 10.000 osoba koje su izgubile preko 30 kilograma i zadržale ih najmanje godinu dana, 75 posto najuspješnijih dijeta dijeti najmanje jednom sedmično. Sad kad ste stigli do kraja svog desetodnevnog dijetetskog pilota, zakoračite na vagu i zabilježite svoj napredak. Spremni da nastavite svoj napredak?

Proizvodi su dodaci prehrani i propisanoj terapiji
Terms & Conditions | Privacy Policy | Cookie Policy
Kontakt Prijava na listu
MAXPonuda.com Copyright © 2024
Top