Odabir krema za lice

Najbolje kreme za lice posle 40

Mlađa koža jedna je stvar koju mnogi žele, posebno kada počnu da se dodiruju sa svojim srednjim godinama. Zapravo, mi smo toliko fokusirani na svoj izgled da se tokom 2019. godine dogodilo da je samo u Sjedinjenim Američkim Državama završeno preko 9 miliona kozmetičkih postupaka. Medicinski turizam, posebno za estetske zahvate, procvjetao je u mnogim zemljama poput Tajlanda, na primjer. Naravno, ne može svaka osoba platiti plastičnu operaciju. A osim toga, nije svaka osoba voljna ići u te vrste krajnosti kako bi imala puno mlađi izgled.

Posao s kozmetičkim proizvodima je bez sumnje industrija u rastu, pa čak i tokom recesije sektor kozmetičkih proizvoda uglavnom ostane prilično netaknut. Zbog toga, u trgovinama postoji mnogo više proizvoda za njegu kože i sredstava protiv bora nego u prošlosti. A ipak, svakodnevni je pojedinac i dalje u nedoumici u odabiru linije proizvoda koja može dati rezultate za kojima mi tako zabrinuto čeznemo.

Sigurno bi se među bezbroj proizvoda i rješenja u trgovinama trebalo naći najmanje dva ili tri koja će nam dati kožu mlađeg izgleda? Da, na tržištu apsolutno postoje takvi proizvodi, međutim, većina nas ima tendenciju provjere na pogrešnim mjestima. Na žalost, većina ljudi je već izmanipulisana putem reklama sa TV-a i interneta, a samim tim, vrlo se malo muškaraca i žena trudi provesti bilo kakva istraživanja koja se tiču ​​proizvoda za liječenje kože za koje se odluče.

Kupovina krema za lice

podmladjivanje koze

Pri kupovini, mi pogledamo u etiketu i čitamo da npr. proizvod može učvrstiti nečiju kožu, a onda samo kupujemo. Bez obzira na to, ako proučite stvarni popis sastojaka i napravite domaći zadatak u vezi sa svim tim sastojcima, brzo počinjete otkrivati ​​brojne mračne, kao i potencijalno vrlo opasne tajne koje stoje iza svih tih maštovitih naljepnica i sjajnih reklama na stranicama.

Naziv sastojaka mirisa redovno ćete naći na listi sastojaka, a mnogi od nas o tome ne razmišljaju. Trebamo znati, da na tržištu postoji preko 4000 parfema, od kojih mnogi uglavnom izazivaju rak. Brojni naučni testovi takođe su povezali nekoliko široko korištenih mirisa sa različitim poremećajima poput velike depresije i hiperaktivnosti. Nažalost, čak i mnogi takozvani „prirodni“ proizvodi sadrže miris u jednom ili drugom obliku.

Štetni sastojci u kozmetici

Neće biti nemoguće spomenuti sve štetne spojeve koje industrija kozmetičkih proizvoda u više navrata koristi. Najčešće korišćeni hemijski dodaci koje bi trebalo izbjegavati po svaku cijenu uključuju:

Parabeni – Koriste se uglavnom za konzervans u brojnim proizvodima i otopinama za njegu kože. Smatraju se kancerogenima, mogu imati jak utjecaj na vaš endokrini sustav, a osim toga, često rezultiraju alergijama.

Fenol karbolična kiselina – Uključena u brojne proizvode marki, ova ponekad smrtonosna hemikalija može ozbiljno prekinuti cirkulaciju. Prekomjerno izlaganje može rezultirati komom ili čak potpunim zatajenjem respiratornog sustava, u najgorem slučaju izazvati smrt.

Mineralno ulje – Mineralna ulja bilo koje vrste uglavnom oštećuju vaše pore i kožu. Oni su jeftini! Zato njihova upotreba zasigurno prevladava u kozmetičkoj industriji, iako dokazano blokiraju pore kože i isušuju vašu kožu.

Triclosan – Pronađen u većini velikih proizvoda za njegu kože, taj se hemijski proizvod također široko koristi na poljoprivrednom tržištu kao uništavač korova. Sasvim dovoljno za izbjegavanje!

Dioksan – Pravi nusproizvod petrokemijske industrije, ovaj spoj je u mnogim zemljama označen kao hemikalija koja izaziva rak.

U ovom kratkom pisanju dotakli smo samo vrh ledenog brijega, mada već možemo shvatiti koliko zapravo može biti štetno puno kozmetičkih proizvoda.

Nije iznenađujuće da ćete poželjeti ljepšu kožu – svi to radimo, a istovremeno ne vrijedi riskirati svoje zdravlje zarad ljepše kože. Apsolutno prirodni proizvodi se sami nameću kao jedino razumno riješenje.

Proizvodi su dodaci prehrani i propisanoj terapiji
Terms & Conditions | Privacy Policy | Cookie Policy
Kontakt Prijava na listu
MAXPonuda.com Copyright © 2024
Top