Topljenje masnih naslaga

Vježbamo a ne gubimo masne naslage

Da biste smršali i dobili kondiciju morate imati dobru dijetu, na primjer Keto dijetu i redovno vježbati za topljenje masnih naslaga.

Prvo što morate shvatiti o vježbanju je da to što sagorite kalorije ne znači da sagorijevate masti. Vaš glavni fokus kada vježbate treba biti gubitak tjelesne masti, a tjelesnu masnoću ne možete izgubiti samo sagorijevanjem kalorija.

Kada vježbate, vaše tijelo će početi sagorijevati kalorije, ali kalorije koje sagorijevate jesu kalorije iz ugljikohidrata u našem organizmu.

Kako bi sagorjeli kalorije iz skladištenih masnoća, vašem tijelu je potrebno prisustvo kiseonika. Postoji određena količina kiseonika koja vam je potrebna tijelu kako bi započela sagorijevati masti i jedini način na koji možete izmjeriti količinu potrebnu vašem tijelu je držati se ciljanog otkucaja srca tokom vježbanja.

pure kick prorodni preparat
TRebate imati na umu, da ako nastavite sagorijevati samo kalorije iz ugljenih hidrata, izgubit ćete uglavnom „vodenu težinu“, tj. vodu iz organizma, što dovodi do smanjenja metabolizma.

Isto tako, kalorije koje sagorijevate iz ugljikohidrata smatramo vašim energetskim kalorijama. Ako izgubite previše energetskih kalorija, tada vaši mišići neće dobiti dovoljno energije za povećanje metabolizma, što posredno sagorijeva masti.

Stoga morate povećati unos kalorija kada ste na programu vježbanja kako biste zamijenili sagorijevane kalorije.

Sagorijevanje masnih kalorija tokom vježbanja

Za vrijeme aerobne vježbe vaše tijelo prolazi kroz nekoliko faza prije nego što dođe do točke u kojoj sagorijevate masti.

Rašireno je mišljenje, da tokom prvih 10 minuta vježbanja samo sagorijevate šećer (ugljikohidrate) a ne masti. To je tačno u određenoj mjeri. To je zato što ćete nastaviti sagorijevati šećer (samo iz ugljenih hidrata a ne i iz masti) i poslije deset minuta ako ne radite dovoljno naporno da vaše tijelo želi više kiseonika. Ili, suprotno, radite prejake vježbe i ne možete opskrbiti svoje tijelo sa dovoljno kiseonika za sagorijevanje masti.

Kada vježbate, morate se kretati stalnim tempom (ne prebrzo, ne previše sporo) kako bi vaše tijelo koristilo vaše pohranjene masnoće (ne ugljikohidrate ili šećer) kao svoj izvor energije.

Također zapamtite da samo zato što ste dostigli fazu sagorijevanja masti ne znači da ćete ostati tamo. Boravak u fazi sagorijevanja masti još jednom ovisi o tome da li se krećete tempom koji odgovara vašem tijelu. Provjerite jeste li unutar ciljanog raspona otkucaja srca.

razbijanje masnoca

Izgaranje masnih kalorija u mirovanju

Jedini način da nastavite sagorijevati masne kalorije satima nakon što završite sa vježbanjem je kroz anaerobnu vježbu treninga s tegovima.

Trening s tegovima je ključ za sagorijevanje masti u mirovanju. Trening s tegovima je anaerobna aktivnost zbog koje ćete sagorjeti više kalorija nego aerobna tjelovježba. Kalorije koje sagorijevate tijekom vježbanja s tegovima, uglavnom su kalorije iz ugljikohidrata (što znači da za energiju morate pojesti još više kalorija dnevno). Ali kalorije koje sagorite u mirovanju uglavnom su kalorije iz masti. Razlog za sagorijevanje masti u mirovanju je taj što trening s tegovima pojačava vaš metabolizam koji vašu pohranjenu masnoću koristi kao energiju.

Da bi vaše tijelo bilo vrhunska mašina za sagorijevanje masti, morate raditi aerobne (kardio) i anaerobne (trening s tegovima).

Topljenje masnih naslaga uz prirodne suplemente

Uz kardio vježbe i trening sa tegovima, naši proizvodi Keto Light i čaj za mršavljenje GoSlim mogu biti od pomoći upravo u procesu sagorijevanja masnih naslaga.

Proizvodi su dodaci prehrani i propisanoj terapiji
Terms & Conditions | Privacy Policy | Cookie Policy
Kontakt Prijava na listu
MAXPonuda.com Copyright © 2024
Top